Linkuri accesibilitate

Covid-19: efectele asupra economiei, vor fi „mult mai grave”decât efectele directe ale pandemiei (Igor Dodon/Europa Liberă)


Chișinău, aprilie 2020

Starea de urgență nu va fi prelungită după 15 mai dar vor rămâne în vigoare o serie de restricții pentru că „pandemia și tot ceea ce ține de coronavirus (...) va dura încă minimum un an de zile” a declarat marți președintele Igor Dodon într-un interviu cu Europa liberă. În care a reafirmat că deciziile privind relaxarea restricțiilor se iau în concordanță cu „recomandărilor medicilor”dar că economia trebuie repornită, „oamenii trebuie să iasă la muncă, pentru că trebuie să obțină salarii, în afară de suportul de la stat” a mai spus Dodon. „Cred că efectele negative ” asupra economiei „vor fi mult mai grave (…) ca efectele directe ale pandemiei” a mai avertizat președintele.

În acest moment, bugetul este construit plecând de la premiza unei creșteri negative a economiei de aproape 7% anul acesta iar unele sectoare, precum HoReCa și transporturile vor trebui practic „s-o înceapă de la zero” a mai spus președintele în interviul cu Europa Liberă.

XS
SM
MD
LG