Linkuri accesibilitate

Covid-19: închiderea granițelor provoacă probleme majore


Vama Nădlac, România, unde s-a creat un coridor umanitar pentru trecerea celor blocați la graniță, joi 19 martie 20220

Închiderea granițelor decisă de cele mai multe guverne pentru a încerca să încetinească răspândirea epidemiei de coronavirus, provoacă probleme majore chiar și transportului de mărfuri de o importanță vitală.

Într-un interviu cu Europa Liberă, ministrul de externe Oleg Țulea a declarat că numai prin negocieri complicate s-a reușit deblocarea „tranzitului de mărfuri pe traseul Slovenia-Ungaria – Ungaria-România-Republica Moldova” și trecerea a „ 37 de camioane, care aveau o încărcătură importantă pentru economia și siguranța alimentară a țării”. Potrivit lui Țulea, camioanele s-ar afla la granița R.Moldova.

Pe de altă parte, în România a ajuns joi, cu o întârziere semnificativă,

primul transport cu un milion de măşti de protecţie şi 30.000 de combinezoane, destinate spitalelor de boli infecțioase. TIR-ul a venit din Turcia, unde transportul fusese blocat acolo o perioadă.

„Am întâmpinat probleme de blocare a TIR -ului în vama turcă, cu sprijinul MAE , MI şi al domnului premier am reuşit să le aducem în ţară, de la vama Giurgiu convoiul a fost preluat de un echipaj al Ministerului de Interne care i-a creat culoar până la UNIFARM”, a declarat, pentru Mediafax, Adrian Ionel, director general Unifarm.

Live blog despre situația din România: Romania.europalibera.org

În România, joi, 19 martie, fuseseră înregistrate 17 noi cazuri de coronavirus , numărul total de persoane infectate ajungând la 277.

XS
SM
MD
LG