Linkuri accesibilitate

Covid-19: Europa iese treptat din „îngheț”


Roma: „Vacanță la Roma”, film clasic cu Gregory Peck și Audrey Hepburn în versiunea 2020, pictură murală, Colosseum, martie 2020.

Franţa a început luni o prudentă revenire la normalitate, dar un înalt funcţionar responsabil de pregătirea acestei ieşiri din izolare a avertizat că trebuie „anticipată" o reintrare în acest regim restrictiv. Jean Castex, însărcinat de premier să coordoneze strategia de ieşire din izolare insistă asupra „nivelului foarte ridicat de vigilenţă" care trebuie menţinut în această primă etapă de relaxare. De asemenea, dacă deplasările sunt permise din nou în anumite condiţii, „prefecţii vor putea restabili restricţii pe plan local" în orice moment.

Magazinele şi centrele comerciale s-au redeschis luni în Danemarca, pe fondul continuării relaxării măsurilor de izolare introduse în martie pentru a opri răspândirea noului coronavirus. Săptămâna viitoare, potrivit unor îndrumări specifice, restaurantele şi cafenelele, bisericile şi alte locuri de cult vor avea voie să se redeschidă, precum şi învăţământul secundar.

Nu este clar când se vor redeschide frontierele care au fost închise la mijlocul lunii martie.

Norvegia, vecina de nord a Danemarcei, a redeschis luni mai multe şcoli după opt săptămâni de închidere din cauza epidemiei.

De luni, în Grecia au revenit la cursuri elevii care-şi pregătesc bacalaureatul. Totodată s-au redeschis mii de magazine.

Circa 25% dintre afacerile a căror activitate a fost suspendată cu şapte săptămâni în urmă îşi reiau activitatea, astfel că aproximativ 156.000 de angajaţi revin la lucru.

XS
SM
MD
LG