Linkuri accesibilitate

Covid-19: Guvernul german va sprijini cu încă 130 de miliarde de euro relansarea economiei


Cancelara germană Angela Merkel și ministrul de finanțe Olaf Scholz după ce au anunțat noul pachet de sprijin pentru relansarea economiei, Berlin, 3 iunie 2020.
Cancelara germană Angela Merkel și ministrul de finanțe Olaf Scholz după ce au anunțat noul pachet de sprijin pentru relansarea economiei, Berlin, 3 iunie 2020.

În Germania, guvernul a aprobat un nou pachet de sprijin economic de 130 de miliarde de euro pentru a ajuta economia să repornească, după „înghețul” impus de pandemia de covonavirus. Totodată s-a decis reducerea, numai până la sfârșitul acestui an, a Taxei pe Valoarea Adăugată pentru o serie de servicii și produse de bază. Pachetul de sprijin economic include și ajutoare financiare directe pentru familiile cu copii, măsură gândită să finanțeze relansarea consumului,

Cancelara Angela Merkel a declarat joi că în acest moment, Germania se confruntă cu cea mai gravă criză economică de la al Doilea Război Mondial. „În timpuri excepționale, este nevoie de măsuri excepționale” a spus cancelara, într-un interviu televizat în care a recunoscut că datoriile pe care le face acum statul „vor fi plătite de copii și nepoții noștri”.

Merkel s-a declarat însă optimistă că economia va reporni, chiar și în eventualitatea unui al doilea val de contaminări cu noul coronavirus. „Nu vom depăși actuala criză decât în momentul când avem un vaccin sau medicament” iar acest lucru, spun experții „va dura cel puțin un an” a mai declarat cancelara în interviul cu unul din canalele televiziunii publice.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG