Linkuri accesibilitate

Covid-19: Marea Britanie a vaccinat peste 3,5 milioane de persoane


Catedrala din Salisbury a fost transformată în centru temporar de vaccinare anti Covid-19, Marea Britanie, 17 ianuarie 2021

Cu peste 3,5 milioane de persoane vaccinate, în Marea Britanie sunt acum mai multe persoane imunizate decât numărul total de cazuri de contaminare.

Cu toate acestea, de luni, 18 ianuarie se limitează drastic intrare în țară a persoanelor care vin cu trenul, avionul sau vaporul: la sosirea în Marea Britanie, toți trebuie să prezinte un test negativ de Covid-19 și să stea 10 zile în carantină, perioadă care se poate scurta dacă după cinci zile, prezintă încă un test negativ.

În Germania, marți are loc o nouă reuniunea cancelarei Angela Merkel cu premierii landur-ilor la care s-ar putea decide o înăsprire a restricțiilor sanitare, între care închiderea temporară a transportului public. Asta, după ce Germania a înregistrat numere record de noi infecții și decese legate de Covid-19: aproape 30 de mii de infecții pe zi și peste 580 de decese.

Vineri, Rusia și Ucraina au raportat de asemenea numere record de decese. De săptămâna trecută, în Rusia, doctorii, educatorii și angajații din domeniul social sunt vaccinați cu produsul local Sputnik V. Totodată, BBC relatează, că cercetători britanici și ruși au început să testeze o combinație între vaccinurile Sputnik și Oxford/AstaZeneca. Oficialitățile ruse susțin că Sputnik V are o eficacitate de 95% dar afirmațiile se bazează, pentru moment, numai pe date parțiale ale testelor în masă.

Previous Next

XS
SM
MD
LG