Linkuri accesibilitate

Covid-19: multe state americane revin asupra măsurilor de relaxare


La malul oceanului, în California, puțină lume poartă mască - 22 iunie 2020. Între timp, multe plaje au fost din nou închise din cauza reizbucnirii pandemiei de coronavirus.

Statele Unite continuă să înregistreze numere record de noi infectări cu coronavirus : față de acum două săptămâni, cifra noilor infectări a crescut cu 82%, relatează NYT.

Marți s-au înregistrat peste 48 de mii de noi cazuri, cele mai mari creșteri fiind în statele din sud și vest, motiv pentru care multe au reimpus restricții regionale: California a renunțat la redeschiderea restaurantelor în interior, multe plaje au fost închise, la fel în Florida și Texas. Peste tot, lumea a fost îndemnată sa-și reducă la minim planurile de călătorie cu ocazia Zilei Independenței pe 4 iulie.

Anthony Fauci
Anthony Fauci

Recent, într-o audiere în Senatul american, epidemiologul șef al administrației, doctorul Anthony Fauci avertiza că unele state au repornit prea devreme economia și că fără măsuri stricte sanitare, s-ar putea ca numărul de noi infecții pe zi să ajungă și la 100 de mii.

Între timp, firma Pfizer împreună cu compania germană BioNTech a anunțat că unul din vaccinele pe care le dezvoltă a dat rezultate promițătoare în primele teste pe 45 de pacienți. Testele masive ar putea începe luna aceasta iar dacă rezultatele sunt pozitive și vaccinul este aprobat, ar putea produce până la 100 de milioane de vaccine până la sfârșitul acestui an, și mai mult de un miliard anul viitor, relatează cotidianul NYT.

XS
SM
MD
LG