Linkuri accesibilitate

Covid-19: noi restricții sanitare în California, China se pregătește de vaccinare în masă


China pregătește lansarea unei campanii naționale de vaccinare anti-Covid-19.

În California intră în vigoare noi restricții sanitare locale după ce la sfârșitul săptămânii, Statele Unite au înregistrat numere record de infectări cu Covid-19. Sâmbătă s-au înregistrat aproape 230 de mii de noi cazuri și peste 2.500 de decese legate de Covid-19.

În ultimele două săptămâni, bilanțul a fost de peste 2 mii de decese pe zi, nivel similar cu cel din primăvară. Crește constant și numărul de spitalizări, mai ales în statele foarte populate precum California, Florida sau Texas.

Sâmbătă, Rusia a fost prima țară care a lansat un program național de vaccinare împotriva noului coronavirus, cu vaccinul Sputnik V, omologat încă din august, când fusese testat pe mai puțin de 100 de voluntari.

China se pregătește de asemenea de lansarea unui program de vaccinare, iar în Germania, ministrul sănătății a anunțat că vaccinările ar putea începe în jurul Anului Nou.

La o reuniune ONU pe 3 decembrie, ministrul de externe chinez a anunțat că s-au intensificat testele finale pentru mai multe vaccinuri produse local. În acest moment, firmele farmaceutice din China sunt în ultimele faze de dezvoltare și testate a cel puțin cinci vaccinuri. Autoritățile sanitare au informat că peste un milion de chinezi au fost deja vaccinați în fazele de test.

Oficial, pandemia este sub control în China, unde sâmbătă se raportau numai 18 noi cazuri, așa că se pune întrebarea de ce autoritățile de la Beijing se grăbesc cu această campanie de vaccinare în masă.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG