Linkuri accesibilitate

Covid-19: număr record de noi infectări în Rusia


Spital special de Covid-19 la Moscova, 8 octombrie 2020.

Rusia a raportat sâmbătă, 10 octombrie, din nou un număr record de noi cazuri de infectare în 24 de ore, cu aproape 13 mii de noi cazuri (12.846) de Covid-19, ridicând astfel totalul la aproape 1,3 milioane. O mare parte din noile cazuri sunt înregistrate la Moscova.

Rusia este acum a patra cea mai afectată țară din lume când se ia în considerare numărul total de infecții. Pe primele trei locuri sunt Statele Unite, India și Brazilia.

În acest timp, Kremlinul face constant propaganda pentru noul vaccine anti-Covid-19 dezvoltat de Rusia și primul din lume aprobat de o autoritate sanitară națională. Vaccinul „Sputnik V” nu este însă omologat international pentru că nu a trecut de faza a trei de teste clinice în masa. Președintele Vladimir Putin declara însă săptămâna aceasta ca 50 de persoane din familia și cercul său apropiați au făcut deja acest vaccine.

De luni, la Moscova, toate firmele – private și de stat – vor fi obligate să aranjeze ca 30% din angajați să lucreze de acasă. A fost limitat și accesul studenților și persoanelor în vârstă, care beneficiază de gratuitate, la transportul în comun.

Autoritățile de la Moscova iau acum în considerare și închiderea barurilor și a cluburilor de noapte.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG