Linkuri accesibilitate

Covid-19: numărul de contaminări crește în Statele Unite


Atlanta: coadă la intrarea în biserica unde este expus corpul neînsuflețit al afroamericanului Rayshard Brooks, ucis recent de un polițist alb, 22 iunie 2020.

În Statele Unite s-au înregistrat circa 800 de noi decese legate de Covid-19 în ultimele 24 de ore, perioadă în care au fost diagnosticate și peste 32.000 de cazuri noi, potrivit datelor raportate de Universitatea Johns Hopkins.
Statele Unite rămân țara cea mai lovită de pandemia de coronavirus, cu peste 120 de mii de decese legate de COVID-19 și peste 2 milioane 300 de mii de cazuri de contaminare.

În unele focare ale pandemiei, ca oraşul New York, situaţia s-a ameliorat, dar mai multe state din sud şi vest înregistrează o explozie a numărului de cazuri pozitive.

Doctorului Anthony Fauci, epidemiolog-şef al administrației americane, s-a declarat marţi „cu adevărat" îngrijorat de aceste creşteri „preocupante" dar a respins afirmațiile președintelui Donald Trump că s-ar fi redus numărul de testări.

Trump declara recent că doreşte să reducă numărul de teste efectuate ,„deoarece având mai multe teste, găsim mai multe cazuri".

Între timp, cotidianul New York Times relatează că Uniunea Europeană ar intenționa interzică inițial americanilor intrarea pe teritoriul său odată ce îşi va redeschide frontierele pentru ţări terţe , din cauza pandemiei de coronavirus care nu este sub control în Statele Unite. Redeschiderea granițelor externe ale Uniunii Europene este așteptată pe 1 iulie.

În martie, preşedintele Trump a anunţat interdicţia de intrare în Statele Unite - valabilă în continuare - pentru călătorii venind din 26 de ţări europene.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG