Linkuri accesibilitate

Covid-19: numărul deceselor, în lume, trece de 500 de mii


Grădina Zoologică din Moscova, 28 iunie 2020.

Numărul celor infectați cu coronavirus, la nivel global, a trecut de 10 milioane iar cel al deceselor de 500 de mii, informează universitatea americană Johns Hopkins.

Guvernele din lumea întreagă recurg acum la carantinele locale sau regionale pentru a evita înghețarea totală a vieții economice, cum s-a întâmplat după izbucnirea pandemiei, în martie.

În Marea Britanie, orașul Leicester ar putea fi pus în carantină, la aceeași metodă s-a recurs în Germani după ce abatoarele Tonnies din Renania de Nord Vestfalia au devenit un nou epicentru al pandemiei.

În Statele Unite, țara cea mai afectată, numărul de infecții a ajuns la peste 2 milioane 500 de mii iar cel al deceselor la cel puțin 125 de mii.

Și în România, ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că s-ar putea impune carantine locale, dacă apar noi focare de coronaviurs. „ Analizăm Valea Prahovei și litoralul, acolo se respectă cel mai puțin regulile”, a mai spus ministrul, citat de Hotnews.ro, dar a subliniat că nu este cazul de a fi impusă carantina în destinațiile de vacanță.

În R.Moldova, duminică, au fost înregistrate încă 170 cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 6 în regiunea transnistreană. Numărul deceselor legate de noul coronavirus se ridică la 530.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG