Linkuri accesibilitate

COVID-19: număr mai mic de cazuri confirmate în ultima săptămână în R.Moldova


În Republica Moldova, numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în ultima săptămână este mai mic cu 27% față de cea precedentă, iar rata de îmbolnăvire a scăzut de la 2,2 la 1,24, potrivit unui raport al ministerul sănătății, citat de Radio Chișinău.

În total, de la începutul epidemiei, în R. Moldova au fost efectuate mai bine de 28 de mii de teste, dintre care 4 728 au fost confirmate pozitiv la COVID-19, inclusiv 123 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Din numărul total de cazuri de infectare, aproape un sfert (peste 1120) sunt în rândul lucrătorilor medicali. Peste 570 de cazuri de infectare au fost confirmate în regiunea transnistreană.

În tratament la domiciliu, sub monitorizarea medicului de familie, se află aproape 1000 persoane suspecte la COVID-19, cu forme ușoare ale bolii. Până acum, 213 persoane s-au vindecat la domiciliu, numărul total al celor vindecați fiind de 1826, iar 150 de persoane au decedat din cauza infecției.

Într-o conferință de presă susținută vineri, 8 mai, ministrul sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a avertizat că,ridicarea stării de urgență pe 15 mai, dacă se va produce, nu va însemna și încetarea codului roșu emis de sistemul de sănătate publică. Unele restricții, a spus ministrul, vor rămâne în vigoare pe durata lunii mai, iar altele până la sfârșitul lui iunie și chiar până la sfârșitul anului, în funcție de situația epidemiologică.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG