Linkuri accesibilitate

Covid-19: numărul deceselor, în lume, trece de 500 de mii


Grădina Zoologică din Moscova, 28 iunie 2020.
Grădina Zoologică din Moscova, 28 iunie 2020.

Numărul celor infectați cu coronavirus, la nivel global, a trecut de 10 milioane iar cel al deceselor de 500 de mii, informează universitatea americană Johns Hopkins.

Guvernele din lumea întreagă recurg acum la carantinele locale sau regionale pentru a evita înghețarea totală a vieții economice, cum s-a întâmplat după izbucnirea pandemiei, în martie.

În Marea Britanie, orașul Leicester ar putea fi pus în carantină, la aceeași metodă s-a recurs în Germani după ce abatoarele Tonnies din Renania de Nord Vestfalia au devenit un nou epicentru al pandemiei.

În Statele Unite, țara cea mai afectată, numărul de infecții a ajuns la peste 2 milioane 500 de mii iar cel al deceselor la cel puțin 125 de mii.

Și în România, ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că s-ar putea impune carantine locale, dacă apar noi focare de coronaviurs. „ Analizăm Valea Prahovei și litoralul, acolo se respectă cel mai puțin regulile”, a mai spus ministrul, citat de Hotnews.ro, dar a subliniat că nu este cazul de a fi impusă carantina în destinațiile de vacanță.

În R.Moldova, duminică, au fost înregistrate încă 170 cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 6 în regiunea transnistreană. Numărul deceselor legate de noul coronavirus se ridică la 530.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG