Linkuri accesibilitate

Covid-19: numere record de noi infectări în SUA și Europa


Pentru prima dată miercuri, Statele Unite au înregistrat peste 100 de mii de noi cazuri de contaminare cu coronavirus. În 19 state s-au înregistrat numere record de noi infectări pe zi. Numărul deceselor legate de Covid-19 a crescut de asemenea cu 14% în ultimele două săptămâni. Experții americani atrag atenția că spre deosebire de primăvară, când apăruseră epicentre ale pandemiei, acum, virusul se răspândește în toată țara.

În Germania miercuri, s-a atins numărul record de 19.990 de noi cazuri într-o singură zi, în timp de numărul deceselor legate de coronavirus a fost de peste 100. Germania se află de luni în „semi-carantină” timp de o lună. Restaurantele și barurile, teatrele și cinematografele sunt închise, există o interdicție de circulație pe timpul nopții dar școlile și grădinițele rămân deschise.

În România, de asemenea, s-a ajuns la un nou record de cazuri zilnice de coronavirus cu 8.651 de noi îmbolnăviri confirmate după prelucrarea a 35.964 de teste în ultimele 24 de ore, la care se adaugă rezultatele altor 594 din zilele anterioare.

A fost înregistrat și un nou record de 146 de decese, în timp ce numărul pacienților pe secțiile de terapie intensivă a trecut de 1.000.

Trei județe au trecut de incidența de 5 cazuri la mia de locuitori (Sălaj, Cluj și Timiș), în timp ce Bucureștiul a ajuns la o incidență de 4,24 cazuri la mia de locuitori, cu 1.514 noi cazuri în ultimele 24 de ore.

Mai multe: romania.europalibera.org

De vineri, șase regiuni ale Italiei intră în „lockdown” până în 3 decembrie, în tentativa de a limita răspândirea pandemiei de coronavirus, o răspândire aproape „brutală”, cum a declarant miercuri, premierul Giuseppe Conte. Zonele vizate sunt Lombardia, Piemonte, Tirolul de Sud, Valle d'Aosta, Sicilia și Calabria. Deplasările în afara acestor regiuni sunt limitate numai pentru lucru și alte scopuri urgente, este limitată și mișcarea în interiorul lor. Se impune o interdicție de circulație pe timpul nopții, teatrele, muzeele și cinematografele se închid, la fel o parte din școli iar premierul a recomandat locuitorilor „să stea acasă, pe cât se poate”.

De joi, Marea Britanie intră de asemenea într-o carantină parțială, în timp ce Lituania impune o carantină totală.

În Elveția s-a apelat la medicii militari să ajute în spitale iar în Franța, care se află deja în carantină, ministrul sănătății ar vrea să extindă starea de urgență, în baza căreia se impun restricțiile sanitare, până în februarie.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG