Linkuri accesibilitate

Covid-19: Primăria Chișinău începe să strângă informații pentru a sprijini persoanele vulnerabile


Chișinău, după impunerea stării de urgență, copiii stau în casă, vineri 20 martie 2020
Chișinău, după impunerea stării de urgență, copiii stau în casă, vineri 20 martie 2020

Primăria generală a Chișinăului ar fi vrut să introducă „permise” pentru folosirea transportului în comun, în tentativa de a limita pericolul de contaminare cu noul coronavirus, asigurând totodată transportul angajaților din instituțiile strategice, în primul rând din spitale. Pentru moment „am ajuns numai la transportul restricționat” a declarat duminică seară, 22 martie, primarul general Ion Ceban într-un interviu cu Europa Liberă.

Interviu cu primarul general al Chișinăului, Ion Ceban - duminica 22 martie 2020
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:14:00 0:00
Link direct

De luni, a reamintit Ceban, transportul in comun va funcționa numai dimineața( 5.00 -10.00) si seara (16.00-20.00). El a reamintit și faputul că au scăzut dramatic veniturile întreprinderii municipale de transport, de la „ca 700 de mii la 100 de mii de lei astăzi” .

Ceban a mai anunțat că luni, cu ajutorul unui grup de 250 de volutari, primăria va începe să ia contact telefonic cu persoanele din municipiu, care au venituri de sub 2 mii de lei lunar, pentru a afla ce nevoi au. În maximum zece zile, ar trebui să existe o situație mai clară, care să permtă Primăriei să stabilească priorități în strategia de susținere a persoanelor în etate , estimate de Ceban la circa 160 de mii, a familiilor cu mulți copii și persoane cu disabilităti

Totodată, Primăria Chișinău vrea să reorienteze, în măsura în care îi permite legea, bugetele; de exemplu, a arătat Ion Ceba, de la alimentarea copiilor la școală, la asistența la domiciliu. Pentru moment, nu se pune problema de a cere suplimentarea bugetului primăriei, a mai declarat Ceban în interviul cu Europa Liberă.

Cât privește penalizarea celor care nu respectă regulile și recomandările autorităților în vederea combaterii răspândirii epidemiei de coronavirs, Ion Ceban a declarat că municipalitatea nu poate interveni, ci numai coopera cu Ministerul de Interne. „Comunicăm cu Ministerul de Interne și putem face solicitări” a mai declarat primarul general.

XS
SM
MD
LG