Linkuri accesibilitate

Covid-19: rata de infectare, în R.Moldova, este una din cele mai ridicate din Europa (ECDC)


Moldova - rata de contaminare cu Covid-19 (număr de cazuri noi la 100 de mii de locuitori în ultimele 14 zile), ECDC, 31 iulie 2020
Moldova - rata de contaminare cu Covid-19 (număr de cazuri noi la 100 de mii de locuitori în ultimele 14 zile), ECDC, 31 iulie 2020

Numărul de cazuri de infectare cu coronavirus este în creștere în Republica Moldova în ultima perioadă, după trei săptămâni în care „curba s-a aplatizat”. Creșterea este de 22 la sută, susține șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, citat de Radio Chișinău. „Rata contagiozității este de 1,12%, vârsta medie a celor infectați e sub 47 de ani, predomină femeile, iar ponderea cazurilor de import este de 1%”, a spus șeful ANSP.

Potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, rata de contaminare la 100 de mii de locuitori, în ultimele 14 zile, este una din cele mai ridicate din Europa (peste 60 de cazuri noi), alături de România și țările din Balcani.

Și numărul deceselor a crescut, de la 42 de cazuri săptămâna trecută, la 51 de cazuri în ultimele șapte zile, potrivit datelor oficiale prezentate la conferința de presă a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

XS
SM
MD
LG