Linkuri accesibilitate

Covid-19: Rusia discută cu Germania o posibilă cooperare în producția de vaccinuri


Vaccinul rusesc Sputnik V a început să fie administrat în Rusia dar campania de vaccinare este îngreunată de problemele de producție.

Președintele rus Vladimir Putin și cancelara germană Angela Merkel au discutat despre o posibilă cooperare în producerea de vaccinuri anti Covid-19, se arată într-un comunicat al Kremlinului. Germania a confirmat discuția telefonică dar nu a spus nimic despre o posibilă cooperare legată de producția de vaccin.

Rusia a dezvoltat propriul vaccin „Sputnik V” care nu este aprobat pe piața Uniunii Europene.

Ungaria era singura țară din UE care intenționa să foloseacă vaccinul rusesc dar șeful guvernului de la Budapesta a declarat ulterior că probleme cu producția au blocat aceste planuri.

La sfârșitul lunii decembrie, Rusia a recunoscut pentru prima dată că a raportat numere mai mici decât erau în realitate de decese legate de Covid-19, precizând că bilanțul deceselor ar fi de trei ori mai mare. Dacă aceste afirmații se confirmă, Rusia ar avea, după Statele Unite și Brazilia, ar treilea cel mai mare număr de decese legate de pandemia de coronavirus din lume.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG