Linkuri accesibilitate

Crește rata vaccinării anti-Covid în România


Persoane se vaccinează în timpul 'Maratonului vaccinării pentru viaţă', la Centrul de vaccinare de la Biblioteca Națională din București, România, sâmbătă 23 octombrie 2021. Inquam Photos / George Călin
Persoane se vaccinează în timpul 'Maratonului vaccinării pentru viaţă', la Centrul de vaccinare de la Biblioteca Națională din București, România, sâmbătă 23 octombrie 2021. Inquam Photos / George Călin

În România, preşedintele Comitetului naţional de vaccinare împotriv Covid-19, Valeriu Gheorghiţă a declarat că numai în ultimele 72 de ore s-au administrat peste 360.000 de doze de vaccin şi că în acest moment, în România, peste 40% din populaţia adultă s-a vaccina (cu prima doză).

„ Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare”, a spus Gheorghiţă, duminică, citat de G4media.

El a anunţat că ţinta autorităţilor este atingerea, până la sfârşitul anului, a pragului de imunizare colectivă prin vaccinare . „ (…) ar trebui să avem cel puţin 80.000 – 100.000 de persoane vaccinate în fiecare zi, ca în următoarele 60 de zile să putem atinge rata de vaccinare de peste 70% din populaţia adultă” a declarant duminică oficialul roman.

Gheorghiță a anunțat că la București se va organiza „ în fiecare săptămână, un maraton de vaccinare”.

Autoritățile din Bulgaria au anunțat sâmbătă că urmează să trimită în străinătate pacienți bolnavi de COVID-19 după ce al patrulea val al pandemiei a copleșit capacitatea sistemului său sanitar.

În pofida introducerii necesității prezentării certificatului de vaccinare în restaurante și centre comerciale, experții estimează că valul actual ar putea provoca între 5.000 și 9.000 de infectări zilnice în următoarele două săptămâni, într-o țară cu o populație de 6, 9 milioane de locuitori.

Bulgaria și România au cele mai scăzute rate de vaccinare din UE ca urmare a gradului ridicat de răspândire a teoriilor conspirației și a neîncrederii populației în autorități. Doar 24% din bulgari și 33% din români s-au vaccinat complet.

În Italia, care are deja o rată de aproape 80% de vaccinare cu schema completă, a crescut din nou numărul celor care se vaccinează, de când certificatul verde a devenit obligatoriu pentru toți angajații, cu zile neplătite pentru cei care nu îl prezintă.

XS
SM
MD
LG