Linkuri accesibilitate

Crește numărul de infectări cu Covid-19 în New York și Florida


Coadă la vaccinare în Florida, la începutul lunii iunie 2021.
Coadă la vaccinare în Florida, la începutul lunii iunie 2021.

Doua din cele mai populate state americane - New York și Florida - înregistrează creșteri ale cazurilor de COVID-19, potrivit oficialilor din fiecare stat, în timp ce Coreea de Sud a stabilit un nou record de infectări pe zi, pentru a treia zi consecuyiv. În Rusia s-a atins un nou record de decese legate de noul coronavirus.

Numărul de cazuri noi în New York a crescut cu 42% în șapte zile, între 2 și 9 iulie. În Florida, numărul cazurilor a crescut cu aproximativ 30% comparativ cu săptămâna precedentă, potrivit Departamentul de Sănătate al statului. Experții afirmă că această creștere este provocată de noile variante, mult mai contagioase, cum este Delta.

Aproximativ 55% din populația de 20 de milioane a statului New York este complet vaccinată. În Floria, aproximativ 11 milioane de , sau 58% din persoanele de 12 ani și peste aceasta vârsta au fost vaccinate complet sau parțial.

In Rusia , cele 752 de decese cauzate de COVID-19 raportate în Rusia pe 10 iulie au fost un record zilnic și vin pe o tendință evidentă a creșterii cazurilor.

Grupul de lucru pentru coronavirus din Rusia a raportat sâmbătă 25.082 de cazuri noi de coronavirus . Numărul zilnic al infecțiilor confirmate a crescut de la aproximativ 9.000 la începutul lunii iunie la peste 23.000 la începutul lunii iulie. Și în Rusia oficialii vorbesc despre răspândirea variantei Delta.

În ciuda acestei tendințe, Kremlinul a spus că nu există planuri de a impune un lockdown național.

La Tokyo, unde Jocurile Olimpice de vară vor începe pe 23 iulie, au fost raportate sâmbătă 10 iulie, 950 de cazuri noi de coronavirus, cel mai mare număr zilnic din ultimele două luni.

Primul ministru Yoshihide Suga a declarat stare de urgență la Tokyo începând cu 12 iulie iar cea mai mare a competițiilor olimpice se vor desfășura fără public. În Japonia, doar 16,8% din populație este complet vaccinată.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG