Linkuri accesibilitate

Criza Covid-19 nu a trecut, avertizează Anthony Fauci


Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase din Statele Unite în cursul unei audieri „la distanță” în Congres.

Anthony Fauci, unul din principalii epidemiologi ai Statelor Unite, a declarat că actuala pandemie de coronavirus este „coșmarul vieții sale” și a avertizat că foarte multe țări, inclusiv Statele Unite, nu au depășit încă această criză. Fauci a condus echipa de experți ai Casei Albe în perioada de început a pandemiei de coronavirus în Statele Unite.

Guvernul brazilian va reîncepe să publice bilanțul pandemiei de coronavirus în țară, după o decizie în acest sens a Curții Supreme. De câteva zile, guvernul nu mai publica decât cifrele zilei respective, fără un bilanț al infecțiilor și deceselor. În acest moment, după Statele Unite, Brazilia are cel mai ridicat număr din lume de contaminări cu noul coronavirus, peste 700 de mii. Numărul deceselor legate de Covid-19 este estimate la peste 37 de mii.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat marţi că există pericolul unei „crize alimentare mondiale" din cauza repercusiunilor pe termen lung pentru „sute de milioane de copii şi adulţi" dacă nu se face nimic pentru atenuarea consecinţelor pandemiei de coronavirus. „Sistemele noastre alimentare nu mai funcţionează şi pandemia de COVID-19 agravează situaţia", a estimat el într-un comunicat care a însoţit un studiu ONU, reamintind că astăzi „peste 820 de milioane de persoane nu mănâncă suficient".

XS
SM
MD
LG