Linkuri accesibilitate

Crucea de pe mitra patriarhul Kirill aruncă o umbră pe fruntea lui Vladimir Putin în catedrala din Moscova, 28 aprilie, 2019
Crucea de pe mitra patriarhul Kirill aruncă o umbră pe fruntea lui Vladimir Putin în catedrala din Moscova, 28 aprilie, 2019

Criza din Ucraina. Live Blog (Dan Alexe)

Ucraina văzută de la Bruxelles.

18:28 26.8.2020

Iulia Timoşenko e la terapie intensivă, ventilată mecanic

Timoşenko a fost diagnosticată cu coronavirus în urmă cu câteva zile

Starea ei de sănătate s-a înrăutăţit. Este la terapie intensive şi a fost conectată la un aparat de ventilare mecanică a plâmânilor.

Medicii spun că starea fostului premier ucrainean este gravă. Temperatura nu îi scade sub 39 de grade.

Fiica şi ginerele Iuliei Timoşenko au fost şi ei infectaţi cu coronavirus, dar au o formă uşoară a bolii.

18:27 26.8.2020

Ucraina a prelungit regimul de carantină până în luna noiembrie

Guvernul ucrainean a prelungit miercuri până pe 31 octombrie restricţiile antiepidemice, a luat măsuri suplimentare împotriva cluburilor şi discotecilor şi a interzis accesul în ţară pentru majoritatea străinilor, ca urmare a creşterii numărului cazurilor de COVID-19, 1.670 de noi cazuri fiind confirmate în ultimele 24 de ore.

''Carantina permite menţinerea echilibrului între restricţii şi viaţa normală a ţării, însă creşterea numărului infecţiilor în ultimele săptămâni ne obligă să acţionăm mai hotărât'', a declarat premierul ucrainean Denis Şmigal.

Prin urmare, el a anunţat prelungirea până la 31 octombrie a restricţiilor menite să prevină agravarea şi mai mult a epidemiei, fiind luate şi măsuri suplimentare. Printre acestea se numără închiderea cluburilor de noapte, a discotecilor şi celorlalte localuri în care nu sunt respectate măsurile preventive. ''Am cerut şi voi continua să cer poliţiei să ia măsuri drastice împotriva localurilor care alimentează infectările cu noul coronavirus în rândul tinerilor'', a avertizat şeful executivului ucrainean.

Guvernul său a anunţat şi decizia de închidere a graniţelor Ucrainei pentru străini până pe 28 septembrie. Potrivit ministrului de interne Arsen Avakov, vor fi mai multe excepţii, printre acestea numărându-se persoanele care deţin un permis de rezidenţă în Ucraina, care participă la misiuni internaţionale sau umanitare, pasagerii în tranzit, şoferii vehiculelor care transportă mărfuri, instructorii NATO şi personalităţile culturale invitate în Ucraina.

Premierul Denis Şmigal a mai semnalat că la ora actuală se desfăşoară un intens proces de pregătire a spitalelor pentru a primi un eventual ''al doilea val'' de contaminări. ''Pregătim activ spitalele pentru al doilea val, cumpărăm ventilatoare pulmonare suplimentare. Instalăm de asemenea surse suplimentare de furnizare de oxigen pentru fiecare pat pentru pacienţii COVID-19'', a menţionat el.

10:54 25.8.2020

Germania şi Ucraina salută respectarea armistiţiului în Donbas

Premierul ucrainean Denis Șmihal, dreapta, și Heiko Maas în Kiev, 24 august, 2020
Premierul ucrainean Denis Șmihal, dreapta, și Heiko Maas în Kiev, 24 august, 2020

Heiko Maas: "Armistiţiul este respectat probabil cea mai lungă perioadă din 2014" până în prezent.

Administraţia de la Kiev şi Guvernul Germaniei au salutat respectarea armistiţiului intrat în vigoare în urmă cu aproape o lună în conflictul separatist din estul Ucrainei.

Acordul de încetare a confruntărilor între grupurile insurgente proruse şi serviciile de securitate ucrainene a intrat în vigoare pe 27 iulie. "Armistiţiul este respectat probabil cea mai lungă perioadă din 2014", când a izbucnit conflictul separatist, a declarat, în cursul unei vizite la Kiev, Heiko Maas, ministrul de Externe al Germaniei, salutând "progresele considerabile".

Niciun militar ucrainean nu a mai fost rănit de când a intrat în vigoare actualul armistiţiu, a afirmat, la rândul său, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

"Această situaţie creează un cadru pozitiv pentru avansarea spre oprirea totală a agresiunii ruse în Ucraina", a declarat ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba.

O nouă reuniune a miniştrilor de Externe din Rusia, Ucraina, Germania şi Franţa, pe tema conflictului din Ucraina, este programată în septembrie.

18:17 23.8.2020

Iranul anunță că avionul ucrainean a fost lovit de două rachete

Iranul a anunțat că decriptarea cutiilor negre ale avionului ucrainean de pasageri doborât pe 8 ianuarie în apropiere de Teheran rezultă că a fost lovit de două rachete.

Iranul a acceptat în cele din urmă, în luna iulie, să trimită cutiile negre în Franța pentru analiză și decriptare. Rezultatul este că la 19 secunde după ce prima rachetă a lovit avionul, vocile piloților revelează că pasagerii erau încă în viață. Șase secunde mai târziu avea să lovească și a doua rachetă.

Toate cele 176 de persoane aflate la bord au murit. Iranul și-a recunoscut «greșeala catastrofală».

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG