Linkuri accesibilitate

Curtea de Apel Chișinău a luat o nouă pauză în examinarea contestațiilor privind votul în Diaspora


Moldova -- Curtea de Apel Chișinău (Court of Appeal), generic

Curtea de Apel Chișinău a luat sâmbătă o nouă pauză în examinarea valului de contestații împotriva refuzului Comisiei Electorale Centrale de a majora substanțial numărul de secții de votare pentru alegătorii din diaspora la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. După trei zile de ședințe, instanța a decis că pauza este necesară pentru a se rezolva o cerere de recuzare a completului de magistrați care judecă disputa.

Concurenți electorali ca PAS, Blocul Renato Usatîi, AUR, Platforma DA, PUN cer deschiderea în străinătate a cel puțin 190 de secții de votare, câte au spus ministerul de externe și premierul interimar Aureliu Ciocoi că este posibil să fie organizate și finanțate.

În turul doi al alegerilor prezidențiale din noiembrie 2020, în diaspora au votat peste 260 000 de moldoveni, mulți fiind nevoiți să parcurgă sute sau mii de kilometri până la secțiile de votare aglomerate și să aștepte ore pentru a-și exprima opțiunea.

Diaspora occidentală a sprijinit-o masiv pe Maia Sandu care, după ce a de venit președintă, a dizolvat parlamentul și a convocat anticipatele în speranța să-și consolideze puterea, pentru a-și pune în practică agenda anticorupție.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG