Linkuri accesibilitate

Curtea de Apel va aștepta decizia Curții Constituționale în legătură cu numărul secțiilor de votare pentru Diaspora


Curtea de Apel Chișinău a admis o cerere de neconstituționalitate cu privire la sesizarea Curții Constituționale privind exercitarea controlului constituționalității unor prevederi din Codul Electoral în legătură cu numărul secțiilor de votare din străinătate. Cererea a fost depusă de Partidul Platforma Demnitate și Adevăr. Astfel, până la decizia Curții Constituționale, Curtea de Apel a amânat din nou examinarea chestiunii privind secțiile de votare din diasporă.

Un alt concurent electoral – AUR - a susținut adresarea Platformei DA la Curtea Constituțională, iar reprezentantul acestui partid, Dorin Chirtoacă, a declarat după ședință că Înalta Curte acum trebuie să arate Curții de Apel Chișinău pe ce cale trebuie să meargă, transmite IPN.

Mai mute partide politice (Blocul electoral „Renato Usatîi”, Platforma DA, PAS, PUN și AUR) au depus contestații la Curtea de Apel Chișinău împotriva deciziei Comisiei Electorale Centrale (CEC) cu privire la numărul secțiilor de votare ce vor fi deschise în străinătate pentru alegerile de la 11 iulie. Totodată, Curtea examinează mai multe cereri de recuzare a completului de judecată. Examinarea cauzei a început pe 10 iunie.

CEC a decis deschiderea mai întâi a 139 de secții pentru diasporă, apoi, după protestele organizate de mai mulți concurenți electorali, a mărit acest număr până la 146. Dar reclamanții au contestat și această nouă cifră, ca insuficientă. Ministerul de Externe a spus inițial că ar putea asigura deschiderea a 190 de secții de votare în străinătate.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG