Linkuri accesibilitate

Datele CEC sugerează o prezență redusă dimineața la urne la Bălți și la Chișinău (VIDEO)


Presa relatează că este o prezență mai mică decât în alegerile din 2015.

Datele Comisiei Electorale Centrale sugerează o prezență redusă la urne în orele dimineții la alegerile locale anticipate din Chișinău și Bălți, unde locuitorii capitalei și celui de-al doilea oraș ca mărime din R. Moldova își aleg primarii pentru un an.

Până la ora 12:00, la Chișinău au votat 12,5% din alegători, iar la Bălți – 12,1 %, potrivit transmisiunilor în direct de la consiliile electorale de circumscripție din cele două orașe și relatărilor corespondenților Europei Libere.

Presa relatează că este o prezență mai mică decât în alegerile din 2015.

O rată mare a absenteismului este considerată dezavantajoasă pentru candidații de dreapta, în urma unei competiții strânse pe acest segment, care a creat confuzie printre alegători.

Alegerile noi pentru funcțiile de primar în Chișinău și Bălți au loc după ce primarii precedenți, Dorin Chirtoacă și Renato Usatîi, și-au dat demisia, protestând față de dosarele penale împotriva lor, pe care le consideră motivate politic. În ambele orașe este așteptat turul doi de scrutin.

Scrutinul din capitală, unde competiția este deosebit de intensă, este văzut și drept un test înainte de alegerile parlamentare de la sfârșitul anului.

VIDEO: Diana Răileanu relatează de la Bălți, ora 11:

(AE)

XS
SM
MD
LG