Linkuri accesibilitate

43 de decese și peste 1800 de noi infectări cu COVID-19 (VIDEO)


Certificat de vaccinare anti Covid-19, controlat pe aeroportul Chișinău, octombrie 2021

În R. Moldova continua să crească numărul de noi infectări și decese legate de Covid-19, miercuri s-au înregistrat 1.826 de infectări și 43 de noi decese.

Între timp autoritățile încearcă să accelereze vaccinarea anti Covid-19: au fost deschise zeci de puncte de vaccinare în incinta centrelor comerciale din țară sau în preajma acestora. Centrele tradiționale de vaccinare își prelungesc totodată programul de lucru seara și în weekend.

Cele două fețe ale RT: Narațiunile contradictorii ale Rusiei despre COVID
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:54 0:00

Pentru moment, s-a ajuns la o rată de vaccinare de aproape 30% din populația adultă cu schema completă, la un ritm mediu de numai 4 mii de vaccine pe zi.

Miercuri, ministra Sănătății, Ala Nemereco a declarat, într-o conferință de presă, că 80% din cele circa 11 mii de persoane confirmate săptămâna trecută nu erau vaccinate contra COVID-19. Mai mult, săptămâna trecută a crescut și rata de spitalizare a pacienților cu COVID-19 cu 35%, ceea ce a pus „presiune” asupra spitalelor din țară, a mai spus Nemerenco. A crescut cu circa 10% și numărul cazurilor grave de Covid, dintre care „mai mult de 90% sunt variante Delta”, a mai spus ministra.

Nemerenco a confirmat faptul că autoritățile moldovene intenționează să cumpere mai multe vaccinuri rusești Sputnik V, pentru a oferi celor interesați toată gama de vaccinuri disponibile.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG