Linkuri accesibilitate

De la 1 august se închid din nou bazinele cu apă și piscinele din R. Moldova, fiindcă sunt focare de răspândire a COVID-19


Pe malul Nistrului, la Tiraspol. 12 iulie 2020
Pe malul Nistrului, la Tiraspol. 12 iulie 2020

Premierul Ion Chicu a anunțat că de la 1 august se vor închide din nou bazinele cu apă și piscinele, fiindcă sunt focare de răspândire a COVID-19. Vorbind vineri la o ședință de guvern, premierul a descris situația de la locurile de agrement din preajma bazinelor de apă ca „alarmantă”, întrucât acolo se creează „aglomerație mare de cetățeni”, iar regulile epidemiologice nu se respectă. Chicu nu a spus până când va fi valabilă restricția reintrodusă.

Recent, șeful ANSP, Nicolae Furtuna, menționase bazinele printre cele mai mari pericole de infecție. În urmă cu câteva zile, mai mulți administratori și patroni de asemenea amenajări de agrement au fost sancționați pentru că acolo nu se respectau regulile de prevenire a răspândirii epidemiei.

Vineri, numărul infectărilor cu coronavirus nou în R. Moldova a ajuns la 24.733, după ce s-au înregistrat 390 de cazuri noi în 24 de ore, iar al deceselor - la 778.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG