Linkuri accesibilitate

Departamentul de Stat al SUA a impus sancțiuni liderului cecen Ramzan Kadîrov


Ramzan Kadîrov

Departamentul de Stat american l-a inclus în lista sancțiunilor pe liderul cecen Ramzan Kadîrov. În declarația secretarului de stat, Mike Pompeo, se spune că liderul cecen este responsabil de multiple cazuri de încălcare a drepturilor omului, printre care: rețineri și arestări ilegale, tortură și detenție nejustificată. De asemenea, se menționează în declarația Departamentului de Stat, Kadîrov a folosit pandemia de coronavirus ca scuză pentru a impune noi restricții ilegale asupra libertăților în Cecenia.

Drept răspuns la sancțiunile impuse de SUA, liderul cecen a postat pe contul său Telegram o fotografie în care apare ținând în mâini câte o mitralieră. Poza este însoțită de comentariul: „Pompeo, noi acceptăm bătălia. Mai departe va fi și mai interesant.”

Sancțiunile, care i-au fost aplicate în același timp și soției și celor două fiice ale lui Kadîrov, includ, printre altele, interzicerea intrării în țară și contactele de afaceri, precum și înghețarea activelor în Statele Unite.

Începând cu 2017, Kadîrov figurează și în lista de sancțiuni economice, impuse de ministerul finanțelor din SUA, unde a fost inclus în legătură cu legea Magnițchi.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG