Linkuri accesibilitate

Dereck J. Hogan: Noul guvern trebuie să demonstreze „rezultate pozitive foarte curând”


Dereck J. Hogan, 19 iulie 2021

Ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, Dereck J. Hogan, spune că viitorul guvern moldovean în frunte cu PAS trebuie să demonstreze „rezultate pozitive foarte curând” și anticipează că sprijinul donatorilor occidentali va crește pentru a se valorifica o „șansă unică” pentru reforme și combaterea corupției.

Vorbind Europei Libere într-un interviu înainte de încheierea mandatului în Republica Moldova, ambasadorul Hogan a spus că partenerii de dezvoltare „înțeleg foarte bine (...) unde vrea să meargă acest guvern”, iar sprijinul occidental sporit trebuie să vină „cât mai rapid posibil”. „Dacă guvernul va arăta determinare pentru a rezolva problemele grave de aici, partenerii de dezvoltare, inclusiv Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și, desigur, Statele Unite și Uniunea Europeană – toți vom majora sprijinul, pentru că avem o șansă unică acum și nu vrem să o pierdem”, a spus ambasadorul Hogan, la 19 iulie.

Cu o zi mai devreme, Victoria Nuland, subsecretar de stat pentru afaceri politice, a spus că a sunat-o pe președinta moldoveană Maia Sandu pentru a o felicita în urma unor „alegeri democratice reușite” și a oferi sprijinul Statelor Unite „pentru agenda de reforme a guvernului”.

Partidul pro-prezidențial PAS, care a promis în primul rând reformarea justiției și combaterea corupției, a obținut 63 de mandate din 101 la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, spunând că va instala noul guvern la începutul lunii august, deîndată ce vor fi validate rezultatele alegerilor.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG