Linkuri accesibilitate

Jocurile Olimpice se deschid oficial la Tokyo, în condiții de stare de urgenţă sanitară


Jocurile Olimpice de la Tokyo vor începe vineri, 23 iulie, cu o ceremonie de deschidere restrânsă, deoarece orașul se confruntă cu o creștere a infecțiilor de coronavirus.

Amânată cu un an din cauza pandemiei, lansarea oficială a jocurilor este programată să înceapă la ora 20:00 ora locală (ora 14:00 la Chișinău) și se așteaptă să fie mai puțin elaborată decât cele din trecut, având în vedere evoluția pandemiei COVID-19 care a ucis peste 4 milioane de oameni în întreaga lume și a infectat peste 192 de milioane.

Organizatorii nu au dezvăluit detalii despre spectacol, dar au spus că regulile antiepidemice stricte permit prezența doar a aproximativ 950 de persoane, pe un stadion olimpic cu o capacitate de 68 de mii, și că vor participa doar aproximativ 15 lideri din străinătate.

Acum două săptămâni, organizatorii au decis să interzică participarea publicului la evenimente, după ce a fost declarată o nouă stare de urgență la Tokyo, unde pe 22 iulie au fost raportate 1.979 de cazuri noi de coronavirus, cel mai mare număr din ultima jumătate de an. Aproximativ 90 de persoane acreditate pentru Jocurile Olimpice, inclusiv unii sportivi, au fost testați pozitiv la infecția COVID-19.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG