Linkuri accesibilitate

Dezvoltarea unui vaccin anti-Covid se bazează numai pe „date și știință” (șeful agenției americane de omologare a medicamentelor)


Vaccin pentru toți? Eforturile prezente se concentrează pe acces
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:25 0:00

Vaccin pentru toți? Eforturile prezente se concentrează pe acces

În Statele Unite, șeful agenției care omologhează medicamentele, Stephen Hahn a relativizat declarația președintelui Donald Trump, care lăsase de înțeles că un vaccin împotriva noului coronavirus ar putea fi gata „mult înainte de sfârșitul anului”. Hahn, membru al echipei de la Casa Albă însărcinată cu combaterea pandemiei, a declarat că dezvoltarea unui vaccin se bazează numai pe „date și știință”. În acest moment, în toată lumea sunt în jur de 120 de programe dedicate dezvoltării unui vaccin anti-Covid-19 și după cum relatează BBC, Universitățile Oxford și Imperial College London au început deja testele pe oameni.

În ultimele zile, în Statele Unite, numărul de noi contaminări a ajuns la cifre record, mai ales în sudul și vestul țării, aducând bilanțul total la peste 2 milioane 800 de mii de cazuri. Numărul deceselor legate de Covid-19 se ridică la aproape 130 de mii.

XS
SM
MD
LG