Linkuri accesibilitate

Maria Dolores Pradera


„Maria Dolores Pradera a făcut mai multe pentru cultura comună a popoarelor noastre hispanice decît multe din organismele oficiale care au această misiune.” (Antonio Burgos)„Mişcarea mîinilor ei îţi distrage atenţia de la cuvintele pe care le cântă. E o mişcare filmată parcă cu încetinitorul, frumoasă şi molatecă, care le dă aparenţa unor aripi, ca şi cum ele nu ar aparţine unei persoane, ci unui animal mitologic născut din răsuflarea unui zeu”.Maria Dolores Pradera
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:57 0:00
Link directAstfel o descrie ziarista Carmen Rigalt, de la publicaţia madrilenă La Revista, pe Maria Dolores Vargas. Actriţă de film, scenaristă, şi cântăreaţă, Maria Dolores Vargas este una din cele mai longevive şi iubite voci hispanice, a cărei faimă a depăşit cu mult graniţele Spaniei.

În Olanda, discurile sale se numără printre cele mai cumpărate, reţelele internaţionale de magazine muzicale îi dedică expoziţii întregi, iar în Statele Unite cântecele sale sînt folosite pentru studierea limbii spaniole.

La apariţia dublei antologii “Toda Una Vida”, scriitorul spaniol Antonio Burgos scria: “Maria Dolores Pradera a făcut mai multe pentru cultura comună a popoarelor noastre hispanice decît multe din organismele oficiale care au această misiune”.

Vizionați aici o foarte frumoasă versiune a cântecului „Fina estampa”, în interpretarea lui Caetano Veloso.

Mai mult

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

XS
SM
MD
LG