Linkuri accesibilitate

70% din adulții americani vaccinați anti Covid-19 cu cel puțin o doză


Central Station, New York, centru de vaccinare anti Covid-19, 12 mai 2021.

Statele Unite au atins luni pragul de 70% din adulţi care au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19, la aproape o lună după data stabilită de preşedintele democrat Joe Biden, care spera să sărbătorească această etapă pe 4 iulie, cu ocazia zilei naţionale.

Încetinirea campaniei de vaccinare, în special în regiunile în mod tradiţional conservatoare din sud şi vestul mijlociu, precum şi în rândul populaţiei tinere, sărace şi a minorităţile etnice a făcut ca această ţintă să nu fie atinsă aşa cum şi-ar fi dorit Biden.

"Ne confruntăm cu o pandemie a celor nevaccinaţi", a afirmat marți preşedintele american Joe Biden, într-un discurs la Casa Albă. Cu aceasta ocazie, Biden a salutat și faptul că Statele Unite au donat deja, în lumea întreagă, peste 110 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19. „Vaccinând America şi contribuind la vaccinarea lumii, aşa suntem pe punctul de a învinge pandemia", a subliniat Joe Biden.

De la sfârşitul lui august, Statele Unite vor începe să livreze cele 500 de milioane de doze de vaccin Pfizer pe care le-au promis pentru o sută de ţări în curs de dezvoltare.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG