Linkuri accesibilitate

10 din cele 14 persoane reținute pentru corupție la eliberarea actelor cadastrale își recunosc vinovăția


10 din cele 14 persoane reținute ieri de către Centrul Național Anticorupție (CNA) și procurori în dosarul schemei de corupție la eliberarea actelor cadastrale, își recunosc vinovăția. Potrivit unui comunicat al Centrului Național Anticorupție acestea colaborează cu anchetatorii și urmează a fi cercetate în stare de libertate. Cele 14 persoane reținute luni sunt angajati ai birourilor cadastrale din cadrul Agenției Servicii Publice ( ASP)

Alte patru persoane se află în izolatorul CNA și vor fi audiate pe parcursul zilei de către procurorii anticorupție, în vederea luării unei decizii cu privire la solicitarea mandatelor de arestare pe numele acestora. Printre acestea se află și organizatorul schemei, scrie Ziarul de Gardă.

La această etapă, în cadrul anchetei sunt cercetate câteva sute de episoade în care organizatorul schemei facilita eliberarea actelor permisive pentru cumpărarea-vânzarea imobilelor, eludând procedura legală de programare prealabilă și pretinzând de la clienții săi sume ilicite de bani .

În gestiunea ofițerilor CNA se află 11 dosare conexate într-o procedură comună, iar Procuratura Anticorupție (PA) conduce urmărirea penală.

XS
SM
MD
LG