Linkuri accesibilitate

Discuții la Helsinki între șefii statelor majore ale armatelor din SUA și Rusia


Mark Milley (dreapta) și Valeri Gerasimov (stânga) la Helsinky

Importanți oficiali militari ai Statelor Unite și Rusiei au avut o întâlnire considerată de Moscova drept „constructivă” pentru a discuta probleme de interes reciproc și cum să reducă riscul de incidente în timpul exercițiilor militare.

Generalul Mark Milley, șeful statelor majore combinate ale Statelor Unite și generalul Valeri Gerasimov, șeful statului major rus, s-au întâlnit la nord de capitala finlandeză, Helsinki, astăzi, pe fundalul eforturilor diplomatice americane legate de evoluţiile din Afganistan, după retragerea militara din aceasta țară.

Rusia a respins desfășurarea de trupe americane în țările vecine cu Afganistanul - și anume în fostele republici sovietice din regiune precum Uzbekistanul, Kîrgîzstanul sau Tadjikistanul.

Cele două părți au fost de acord să nu dezvăluie detaliile discuțiilor, așa cum a fost practica în întâlnirile și apelurile anterioare, iar Milley a spus că „a fost o întâlnire productivă. Când liderii militari ai marilor puteri comunică, lumea este un loc mai sigur.”

Ministerul rus al Apărării a declarat într-un comunicat că „întâlnirea a fost constructivă”, cu probleme de „interes reciproc” abordate.

Oficialii militari și serviciile secrete americane au avertizat că Al-Qaeda sau Statul Islamic ar putea să se regenereze și să reprezinte o amenințare pentru Statele Unite, într-un an sau doi ani.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG