Linkuri accesibilitate

Dodon pleacă pentru a… reveni în forţă!


Recentele declaraţii răsunătoare ale liderului PSRM, Igor Dodon, sunt acum analizate de toţi analiştii, de fauna politică şi de simplii muritori. Igor Dodon a spus răspicat că renunţă la mandatul de deputat şi chiar la funcţia de preşedinte al PSRM!

E limpede şi pentru cei mai mari mocofani că PSRM era în derivă, după două înfrângeri grele, la alegerile prezidenţiale şi parlamentare, şi trebuia să facă ceva pentru a opri căderea liberă în prăpastie. Prea multe soluţii la îndemână PSRM nu avea şi pesemne minţile luminate ale socialiştilor s-au gândit la metamorfoza lui Dodon ca la o ultimă şansă. Ideea e simplă: un lider cunoscut, ajuns într-un con de umbră, face un salt poltic incredibil şi atrage privirile tuturor precum mierea atrage muştele. Şi, într-adevăr, acum toţi discută cu însufleţire despre Igor Dodon! Înainte să-şi realizeze scopurile anunţate, Dodon are deja o realizare, e în lumina reflectoarelor!

Aşadar, Dodon pleacă pentru a reveni în forţă. El delcară: „Îmi voi finaliza mandatul de președinte al PSRM, dar voi rămâne în partid, voi rămâne alături de echipă pentru a pregăti revenirea socialiștilor la putere…” Ce să zic? Mă tem că toate aceste vânzoleli politice nu pot asigura revenirea la putere. Mai curând greşelile noilor conducători pro-europeni ar putea să le aducă socialiştilor nişte alegători. În fond, Dodon nici nu trebuie să plece nicăieri, ci pur şi simplu să aştepte gafele PAS-ului, unde mai pui că criza pandemică şi cea a gazelor naturale le pun beţe-n roate guvernanţilor actuali.

În discursul său, Igor Dodon a invocat necesitatea apropierii de mase, de popor: “Voi vizita mult mai des raioanele țării, voi discuta cu oamenii, voi cunoaște mai bine problemele lor, îi voi ajuta. Lucrul de parlamentar eu îl schimb pe un lucru mai dinamic alături de popor, producătorii autohtoni și cu asta am de gând să mă ocup în următorii ani…” Apropierea de popor e un laitmotiv al discursurilor politice din RM. În fond, nu cred că funcţia de preşedinte al PSRM şi mandatul de deputat îl împiedicau prea tare pe Dodon să coboare spre mase. Abia aştept să văd coborârea anunţată şi roadele ei…

XS
SM
MD
LG