Linkuri accesibilitate

Dodon: PSRM nu va face coaliţie cu PD, pentru că încă acesta e un partid toxic pentru oricare guvernare comună


Igor Dodon, imagine de arhivă
Igor Dodon, imagine de arhivă

PSRM nu va face coaliţie cu PD, pentru că încă acesta e un partid toxic pentru oricare guvernare comună, a declarat președintele moldovean Igor Dodon într-un interviu pentru agenția rusă de știri TASS, citat de TVR Moldova.

Întrebat de ce a durat atît de puțin coaliția dintre blocul ACUM şi PSRM, Dodon a răspuns că nici el, nici socialiştii nu au vrut să o distrugă, adăugînd că, deși erau dornici să susțină guvernul Maia Sandu, acesta s-a dovedit „unul din cele mai ineficiente guverne din istoria țării”.

În același interviu, președintele Republici Moldova afirmă că fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, dorește să obțină azil politic în Statele Unite, pentru a nu fi extrădat în Moldova și Rusia, unde i s-au deschis dosare penale.

Presa de la Chișinău îl citează pe ambasadorul american Dereck J. Hogan care a spus că nu știe unde se află Plahotniuc, că nu poate confirma prezența acestuia pe teritoriul american și că deocamdată nu există nicio solicitare oficială de extrădare a lui Plahotniuc din partea autorităților de la Chișinău.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG