Linkuri accesibilitate

Igor Dodon își îndeamnă susținătorii să fie pregătiți să-și apere votul


Igor Dodon și alegătorii

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, și-a îndemnat susținătorii „să fie pregătiți la prima chemare „pentru a-și apăra votul duminică, la un protest organizat în fața Curții Supreme de Justiție.

„Dacă vor încerca să anuleze rezultatele alegerilor sau să nu ne recunoască victoria, vom ieși neapărat nu 400 ca azi, dar de zeci de ori mai mulți, să ne apărăm victoria. Suntem obligați să facem acest lucru”, a spus președintele PSRM, citat de site-urile de știri moldovenești.

Sprijinitorii socialiștilor și comuniștilor au ieșit în stradă astăzi la Chișinău după ce ieri magistrații Curții de Apel Chișinău au admis integral contestația Partidului Platforma DA și au decis că numărul secțiilor de votare deschise pentru alegătorii din stânga Nistrului trebuie redus de la 41 la 12. Cazul a fost adus in fata Curții Supreme de Justiție.

În opinia liderului socialiștilor moldoveni, decizia Curții de Apel ar îngrădi dreptul la vot al locuitorilor regiunii separatiste transnistrene. Partidele proeuropene aflat în competiția electorală de duminică au avertizat că numărul mare de secții de votare pentru locuitorii regiunii separatiste ar putea favoriza fraude masive.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG