Linkuri accesibilitate

Donald Trump la Davos salută succesele economice ale administrației sale


Președintele american Donald Trump la Forumul economic internațional de la Davos, 21 ianuarie 2020.
Președintele american Donald Trump la Forumul economic internațional de la Davos, 21 ianuarie 2020.

La Davos, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a ținut un discurs în care s-a referit strict la „succesele economice” ale primilor săi trei ani la Casa Albă, afirmând că de refacerea economiei americane profită nu numai un mic procent de privilegiați, ci clasa de mijloc, chiar muncitorii necalificați - un discurs concentrat pe problemele și succesele economiei americane, cu publicul american în vizor.

În opinia lui Donald Trump, este numai începutul relansării unei „economii care servește pe toată lumea”, cu ambiția ca standardul de trai în Statele Unite să fie cel mai ridicat din lume.

Trump s-a concentrat pe faptul că rata șomajului este atât de mică (în jur de 3%) încât se poate spune că în Statele Unite nu mai există șomaj. Dar și pe faptul că relansarea economiei se datorează unei strategii constante de eliminare a birocrației.

Donald Trump a salutat și recenta încheiere a acordului comercial cu China, primul într-o serie de tratate, ceea face ca acum „relațiile noastre cu China să fie cele mai bune” din ultimele decenii.

Totodată, Trump a vorbit despre „acordul comercial minunat” care va fi încheiat cu Marea Britanie, după ce aceasta iese din Uniunea Europeană.

Președintele american a lansat și un apel către aliații europeni să aleagă gazul american, sursele americane de energie, pentru a-și reduce dependența de „surse ostile”, fără fără a numi o sursă sau țară.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG