Linkuri accesibilitate

Drapel în bernă la Casa Albă, în memoria polițistului ucis vineri la Capitoliu


Șefa interimară a poliției de la Capitoliu, Yogananda Pittman. Washington, 2 aprilie 2021.

Preşedintele american Joe Biden s-a declarat „profund îndurerat” după atacul de vineri de la Capitoliu, soldat cu moartea unui polițist. La Casa Albă, steagurile au fost coborâte în bernă.

Vineri, un bărbat a intrat cu un automobil în doi polițiști la bariera din apropiere de intrarea nordică a complexului, după care s-a repezit la ei cu un cuțit. Atacatorul a fost ucis de forțele de ordine. Unul din polițiști a decedat la spital din cauza rănilor.

Complexul a fost închis, iar personalul a fost instruit să rămână înăuntru și să nu se apropie de uși și de ferestre.

Se pare că nu este vorba de un atac terorist, dar ar putea fi fost inspirat de incidentele violente din 6 ianuarie, când sute de simpatizanți ai președintelui Trump au luat cu asalt clădirea Congresului, încercând să oprească procesul de confirmare a victoriei democratului Joe Biden în alegerile prezidențiale din noiembrie 2020.

De atunci, Capitoliul este păzit de poliție și Garda Națională, dar în ultimul timp se discuta despre o relaxare a măsurilor de securitate pentru a redeschide „clădirea poporului” – cum este numită clădirea Capitoliului – pentru toată lumea.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG