Linkuri accesibilitate

Drapele în bernă la Kiev: rămășițele celor 11 ucraineni ucişi în tragedia aviatică din Iran au fost repatriate (VIDEO)


Corpurile neînsuflețite ale ucrainenilor ucişi în urma tragediei aviatice din Iran, din 8 ianuarie, au fost aduse la Kiev, pe aeroportul internaţional Borispol. Sicriele cu cele 11 victime, printre care nouă membri ai echipajului și doi pasageri, au fost întâlnite cu onoruri militare de președintele Volodimir Zelenski, premierul Oleksi Honciaruk și alți oficiali de rang înalt. Rudele victimelor, alături de membri ai personalului companiei aeriene ucrainene, mulți cu lacrimi în ochi, așteptau pe pistă, cu buchete de flori. Militarii au arborat steaguri care reprezentau diversele naționalități ale celor ucişi.


Avionul companiei Ukraine International Airlines, Boeing 737, a fost doborât pe 8 ianuarie, de două rachete lansate de forțele iraniene. Inițial, autoritățile de la Teheran au negat implicarea în acest caz, ulterior însă președintele Hassan Rouhani a recunoscut că avionul a fost doborât din greșeală, într-un moment în care Iranul era în alertă, în așteptarea unui atac american. Toţi cei 176 de pasageri şi membri ai echipajului aflaţi la bordul aeronavei şi-au pierdut viaţa. Majoritatea erau iranieni sau oameni cu dublă cetăţenie.

Iranul a anunţat sâmbătă că va trimite în Ucraina cutiile negre ale avionului, dar nu a spus când anume va face acest lucru.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG