Linkuri accesibilitate

Echipamente militare oferite de SUA pentru Armata Națională a Republicii Moldova


Armata Națională a Republicii Moldova primit duminică, 26 septembrie, o primă tranșă dintr-un un lot de echipament militar din partea Statelor Unite ale Americii, în valoare de 5 milioane de dolari. Acțiunea se înscrie în Planul de dezvoltare și transformare a Armatei Naționale conform prevederilor Strategiei Naționale de Apărare și Pachetului Iniţiativei de Consolidare a Capacităţii de Apărare a Republicii Moldova (DCBI), se spune într-un comunicat de presă al ministerului apărării.

Ministrul moldovean al apărării, Anatolie Nosatîi, a declarat că cu această ocazie că „livrarea lotului de echipament a fost posibilă datorită bunei cooperări dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii stabilită de-a lungul anilor”. Ministrul a mulțumit partenerilor americani pentru „receptivitatea și suportul permanent acordat la asigurarea logistică, instruirea și pregătirea militarilor moldoveni, în special în cadrul exercițiilor pentru misiunile internaționale de menținere a păcii”.

Lotul de echipament militar va fi livrat în câteva tranșe până la finele anului curent, fiind destinat „sporirii capacității și interoperabilității pentru participarea la operațiuni internaționale de menținere a păcii”.

Colaborarea moldo-americană în domeniul apărării se desfăşoară în baza Memorandumului „Cu privire la colaborarea în domeniul militar dintre Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii”, semnat la 4 decembrie 1995.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG