Linkuri accesibilitate

„Femeile s-au transformat în ceva brutal” - viziunea Socialiștilor și Comuniștilor despre emancipare


Marșul pentru „familia tradițională”, organizat sâmbătă la Chișinău de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, a respins nu numai ideea căsătoriilor sau legăturilor între persoanele de același sex, dar și schimbarea rolului tradițional al femeii. În opinia socialistul Alexandr Odințov, citat de IPN, „lupta pentru drepturile femeilor nu se mai limitează la dreptul la vot sau opinie, acum femeia (...) s-a transformat în ceva brutal”.

Emanciparea femeilor a mai fost atacată și de liderul socialiștilor Igor Dodon, anul trecut, în cursul campaniei electorale pentru prezidențiale, când se întreba retoric dacă Maia Sandu poate avea grijă de problemele țării dacă „aici, nu are nici copii”. Mai multe declarații ale fostului președinte în campania electorală din 2020 au fost catalogate drept sexiste de Consiliului pentru Asigurarea Egalității.

În cursul actualei campanii electorale pentru anticipatele din 11 iulie, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a organizat o săptămână a familiei. La evenimentul de sâmbătă, de la Chișinău, au participat și reprezentanți ai Bisericii.

XS
SM
MD
LG