Linkuri accesibilitate

Erdogan: Nu mai e mult până când Turcia va interveni militar în regiunea siriană Idlib


Copii sirieni refugiați din Idlib

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a avertizat că o operațiune militară turcă în regiunea Idlib a Siriei este doar ” o chestiune de timp”, dacă forțele președintelui Bashar al Assad nu se retrag în spatele pozițiilor ocupate de militarii turci.

Ofensiva armatei siriene, susținută cu aviația Rusiei a provocat cel mai mare val de refugiați din cei 9 ani de conflict din Siria.

Erdogan le-a spus astăzi deputaților din partidul său AK că Rusia este cel mai mare susținător al forțelor președintelui sirian și că în discuțiile pe care le-a avut cu reprezentanții Moscovei, aceștia sunt departe de a accepta solicitările Turciei. ” Turcia nu va lasa Idlibul în mâinile regimului lui Assad, a spus Erdogan. Numărătoarea inversă a început, lansam acum cele mai de pe urmă avertismente”, a spus liderul de la Ankara.

Moscova a criticat declarația. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a spus că Moscova se opune cu tărie unei ofensive turcești, dar Ankara și Moscova sunt în legătură pentru a evita creșterea tensiunilor. Șeful diplomației Rusiei, Serghei Lavrov, a spus că la convorbirile ruso-turce de la Moscova din 17 și 18 februarie nu s-a ajuns la nicio înțelegere.

Organizațiile caritabile siriene au făcut un apel disperat pentru încetarea ostilităților și ajutor umanitar internațional, deoarece sute de mii de oameni se refugiază din Idlib. În Turcia, în taberele pentru refugiați care sunt supraaglomerate se afla aproape un milion de sirieni care au fugit din cauza violențelor. Din decembrie anul trecut, de când a început ofensiva forțelor siriene susținute de aviația rusă asupra Idlibului, și până acum au fost omorâți peste 400 de civili.

XS
SM
MD
LG