Linkuri accesibilitate

Este trimis în judecată primul suspect în cazul răpirii de la Chișinău a fostului judecător ucrainean Nicolae Ceaus


Fostul judecător ucrainean Nicolae Ceaus, căutat în Ucraina pentru luare de mită, și răpit în aprilie 2021 de la Chișinău.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a terminat urmărirea penală și a trimis în instanța de judecată dosarul de învinuire a unui cetățean moldovean, care a contribuit la răpirea de la Chișinău a fostului judecător ucrainean, Nicolae Ceaus, în aprilie 2021. Potrivit procuraturii, citată de TV8, este vorba de un cetățean moldovean de 30 de ani, care a strâns informații și a furnizat mașini pentru cei care l-au răpit pe judecător, și care erau străini.

Se pare că acuzatul a fost reținut încă din mai și după ce a acceptat să se declare vinovat și să colaboreze cu ancheta Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate, a fost plasat în arest la domiciliu.

Totodată, procurorii moldoveni au cerut cooperarea autorităților din Ucraina pentru prinderea și aducerea în judecată a celor care l-au răpit pe Nicolae Ceaus, au făcut mai multe cereri de așa-numită comisie rogatorie. Până în acest moment, procurorii din Ucraina nu au reacționat.

Răpirea se pedepsește în R. Moldova cu 6 până la 10 ani închisoare.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG