Linkuri accesibilitate

Europa redevine epicentrul pandemiei de coronavirus (OMS)


Multe țări europene reintroduc restricții sanitare mai severe din cauza creșterii numărului de noi infectări cu coronavirus, odată cu apropierea iernii.

De luni, 8 noiembrie, în Austria se extinde obligativitatea de a prezenta certificatul Covid, care atestă vaccinarea cu schema completă, imunitatea în urma bolii sau un test negativ recent. Această restricție va fi în vigoarea cel puțin până la Crăciun, acoperind și perioada târgurilor de Crăciun, care atrag – mai ales la Viena – milioane de vizitatori.

În Belgia, guvernul i-a îndemnat pe oameni să înceapă să lucreze din nou de acasă din cauza infecțiilor în creștere cu Covid. „Trebuie să implementăm măsuri... în special munca la distanță, de luni [8 noiembrie]”, a declarat vineri ministrul belgian al Sănătății, Frank Vandenbroucke, la postul de radio local de Ochtend.

În Bulgaria, țara din UE cu cea mai scăzută rată de vaccinare, se cere de asemenea certificatul Covid în restaurante și baruri.

În Letonia, vineri, a intrat în vigoare o nouă lege care permite angajatorilor să le ceară angajaților să se vaccineze anti-Covid-19.

În Grecia, angajații nevaccinați trebuie să se testeze de două ori pe săptămână, iar în sistemul sanitar vaccinarea anti-Covid-19 este obligatorie.

Organizația Mondială a Sănătății avertiza joi că Europa a redevenit epicentrului noului val de coronavirus, iar până în februarie anul viitor s-ar putea înregistra aproape 500 de mii de noi decese legate de Covid-19.

În acest moment, în țările Uniunii Europene, rata vaccinării cu schema completă a trecut de 75% din populația adultă. Bulgaria este singura țară din UE unde numai puțin peste un sfert din populație este vaccinată (26%), urmată de România cu o rată a vaccinării de aproape 40%.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG