Linkuri accesibilitate

Examen psihiatric pentru hoțul lui „Ai-Petri…” (VIDEO)


Arhip Kuindji, „Ai-Petri, Crimeea”

Tabloul „Ai-Petri, Crimeea” a fost recuperat, iar suspectul reținut în cazul furtului picturii va fi supus unui examen psihiatric, anunță anchetatorii de la Moscova.

MOSCOVA - Denis Ciuprikov, suspectul reținut în cazul furtului din galeria Tretiakov a tabloului ce înfățișează muntele Ai-Petri din Crimeea, va fi supus unui examen psihiatric, informează agenția TASS, cu referire la surse din cadrul anchetei. Potrivit acestora, medicii de la Institutul de psihiatrie generală şi judiciară „V. P. Serbskii” vor stabili starea sănătății mentale a suspectului.

Denis Ciuprikov, în vârstă de 31 de ani, a fost reținut la o zi după furtul picturii semnate de pictorul rus Arhip Kuindji, evaluată la 185.000 de dolari americani.

Poliția la intrarea în Galeria Tretiakov
Poliția la intrarea în Galeria Tretiakov

Pânza a fost furată din galeria Tretiakov din Moscova pe 27 ianuarie, chiar în timpul orelor de program. Camerele de supraveghere au surprins momentul când un bărbat a luat tabloul expus pe perete, ieșind apoi nestingherit din clădire, fiind luat de martori drept angajat al muzeului.

Anterior, Ministerul de Interne de la Moscova anunța că a recuperat opera de artă în urma unei operațiuni comune cu FSB-ul și a găsit pictura pe un șantier de construcții de lângă Moscova.

A furat „Crimeea”
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:55 0:00

Poliția rusă a declarat că suspectul a mai fost reținut anterior, în decembrie, pentru deținere de droguri, fiind eliberat pe cauțiune.

Denis Ciuprikov s-a născut în Crimeea, în Feodosia, dar în ultimul timp locuia la Zarecie, localitate lângă Moscova, unde a și fost reținut de forțele de ordine. Tot acolo a fost descoperit și tabloul furat. Suspectul a declarat că nu a săvârșit nicio infracțiune și nu înțelege de ce a fost reținut.

În urma furtului pânzei lui Kuindji, directorul general al galeriei Tretiakov, Zelfira Tregulova, a declarat presei că incidentul în cauză se datorează în mare parte gradului mare de „accesibilitate” și „deschidere” a muzeului și că ar putea introduce gărzi de control la ieșirea din galerie, în viitorul cel mai apropiat.

Recentul incident de la galeria Tretiakov are loc la mai puțin de opt luni după ce unul dintre vizitatorii acestui muzeu a deteriorat pânza celebrului tablou „Ivan cel Groaznic și fiul său Ivan” al lui Ilia Repin.

XS
SM
MD
LG