Linkuri accesibilitate

Exerciții militare în Georgia, cu militari din 15 țări, inclusiv R. Moldova


Exerciții militare comune cu participarea a aproximativ 4.000 de soldați din 15 țări aliate și partenere, inclusiv R. Moldova, au început în Georgia. Exercițiile multinaționale „Agile Spirit” sunt conduse în comun de Forțele de Apărare Georgiene și Armata SUA pentru Europa și Africa. Exercițiile sunt organizate în cinci locații de antrenament din Georgia și sunt programate să se desfășoare în perioada 26 iulie - 6 august, se arată într-un comunicat al armatei americane.

Ceremonia de deschidere a manevrelor „Agile Spirit” a avut loc la baza aeriană Senaki. O ceremonie la încheierea exercițiilor este programată pentru 6 august în zona de antrenament Orpholo. Este al 10-lea exercițiu de acest fel, care are ca scop declarat creșterea interoperabilității forțelor militare participante și consolidarea cooperării regionale în materie de securitate. „Agile Spirit 2021 mărește disponibilitatea și interoperabilitatea forțelor partenere ... într-un mediu de antrenament realist”, a spus armata SUA.

Exercițiile au fost ținute pentru prima dată în Georgia în 2011 și au loc anual. Aproximativ 1.600 din cei 4.000 de soldați care participă în acest an provin din forțele de apărare georgiene, iar aproximativ 700 sunt militari americani. Anul acesta este primul în care are loc o operațiune aeriană multinațională combinată, cu participarea soldaților din Georgia, Marea Britanie și Polonia. Alte țări participante sunt Germania, Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Moldova, Turcia, Azerbaidjan, Spania, Ucraina, Canada și Italia.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG