Linkuri accesibilitate

Forțele ruse încearcă să înainteze în estul regiunii Donețk


Militar separatist pro-rus din Donețk
Militar separatist pro-rus din Donețk

Forțele ruse au bombardat așezări civile din zona Harkov, încercând să înainteze în estul regiunii Donețk, a anunțat pe 17 august armata ucraineană. Statul Major al forțelor armate din Ucraina spune că trupele ruse au atacat cu lovituri aeriene și tiruri de artilerie în preajma localităților Stari Saltov și Mospanovoi în regiunea Harkov, adăugând că rușii au lansat o ofensivă și lângă Lebaije și Bazalivka, unde luptele continuă.

În Donețk, trupele ruse au încercat să înainteze în apropiere de Bohorodicne, dar au trebuit să se retragă, a mai spus Statul Major ucrainean, precizând că armata rusă își concentrează atacurile în direcția Bahmut și Noropavliv, în încercarea de a-și întări pozițiile tactice spre Kramatorsk și Avdivka.

La Moscova, ministerul rus al Apărării a spus că un depozit de muniție al rușilor din peninsula ocupată Crimeea a explodat pe 16 august, rănind cel puțin doi oameni și obligând evacuarea a mii de locuitori din vecinătate. Ministerul susține că explozia a fost declanșată în urma unui sabotaj, într-o rară confirmare că grupuri loiale Ucrainei produc pagube unor obiective militare rusești și căilor de aprovizionare în teritoriile controlate de Moscova.

Serviciile britanice de informații au afirmat pe 17 august că în timp ce cauza exploziilor din Crimeea e deocamdată neclaro este „foarte posibil” ca aceste incidente să sporească îngrijorarea în rândul comandanților ruși cu privire la deteriorarea securității în Crimeea ocupată, care servește drept bază de sprijin pentru ocupația Ucrainei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG