Linkuri accesibilitate

Fosta ministră de finanțe Gavriliță avertizează că nu este finanțare sigură pentru măsurile sociale anunțate de noul guvern


 Natalia-Gavriliță, fosta ministră de finanțe, Chișinău 2019
Natalia-Gavriliță, fosta ministră de finanțe, Chișinău 2019

Fosta ministră a finanțelor, Natalia Gavriliță susține că măsurile sociale propuse de noul guvern tehnocrat al lui Ion Chicu sunt nefinanțabile pentru că ajutoarele externe care ar fi trebuit să acopere cheltuielile nu vor mai veni. Într-un interviu cu Europa Liberă, Gavriliță arată că o parte din măsurile sociale propuse de noul guvern erau deja în programul guvernului condus de Maia Sandu iar acesta din urma, prevedea să finanțeze cheltuielile din fonduri europene, un împrumut din România și unu din de la Banca Mondială, în total aproape 200 de milioane de euro. „Dacă vor fi implementate toate programele sociale propuse de acest guvern PSRM-PD, șansele ca aceste resurse să vină se reduc, practic, la zero” avertizează fosta ministră de finanțe.

Gavriliță a mai atras atenția că în afara măsurilor sociale moștenite de la fostul guvern, noul cabine a propus și două măsuri „populiste”, care nu au finanțare, „dubla indexare” sau indexarea bianuală a pensiilor și cei „700 de lei pentru pensionari”. „Este un program copiat de la Partidul Democrat folosit înainte de alegerile parlamentare” a mai spus Gavriliță.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG