Linkuri accesibilitate

Fostul administrator special al Unibank reținut preventiv în dosarul „fraudei bancare”


Reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au anunțat marți, 22 iunie, că fostul administrator special al Unibank, numit în această funcție în 2015, a fost reținut pentru 72 de ore, în legătură cu ancheta din așa-numitul dosar al „fraudei bancare”. Mai specific, este vorba despre condițiile în care s-au eliberat peste 5 milioane de euro din contul garanțiilor bancare din 2015, în cadrul administrării speciale a Unibank.

S-a precizat că marți au avut loc percheziții la domiciliul și în biroul de serviciu al unui angajat al Băncii Naționale a Moldovei, care în 2015 a fost numit administrator special al Unibank, relatează Ziarul de Gardă, citând comunicatul PCCOCS.

Potrivit PCCOCS, fostul administrator special al Unibank, numit în funcție în 2015, fost reținut pentru un termen de 72 de ore, în baza bănuielii rezonabile de comitere a abuzului de serviciu în interesul unui grup criminal, iar acțiunile de urmărire penală sunt în desfășurare, cu implicarea acestuia.

În comunicatul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, numele persoanei reținute nu este precizat.

La 30 decembrie 2014, reamitește Ziarul de Gardă, Banca Națională a emis un comunicat de presă în care anunța că „Banca Naţională a Moldovei, în temeiul art. 374 al Legii instituţiilor financiare, începând cu 30 decembrie 2014, ora 11:30, a instituit regimul de administrare specială asupra B.C. ”UNIBANK” S.A. pentru o perioadă de 9 luni. Prin Hotărârea Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a Moldovei, în calitate de administrator special al B.C. „UNIBANK” S.A. a fost numit angajatul Băncii Naţionale a Moldovei Ruslan Grate”.

Potrivit Deschide.md, procurorii îl suspectează pe Ruslan Grate că, în 2015, ar fi eliberate 78 milioane lei de la UNIBANK către entitatea Fortex Opportunities LP, ce ar fi fost afiliată grupului Șor.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG