Linkuri accesibilitate

Fostul președinte Igor Dodon, audiat la procuratură în dosarul Energocom


Igor Dodon, lider PSRM
Igor Dodon, lider PSRM

Fostul șef de stat, Igor Dodon s-a prezentat marți, 25 ianuarie, la Procuratura Generală pentru a fi audiat de procurori în dosarul Energocom, în care este bănuit de depășirea atribuțiilor de serviciu, în interesul unui grup criminal organizat.

Acuzațiile ce i se aduc sunt legate de activitatea din perioada anilor 2008-2009, pe când a deținut funcția de prim-vicepremier, ministru al economiei și comerțului. Din poziția respectivă ar fi eliberat un aviz în baza căruia, în mai 2008 a fost semnat un contract de procurare a energiei electrice ce ar fi prejudiciat statul R. Moldova.bProcurorii afirmă că întreprinderii de stat Energocom i-ar fi fost cauzate daune în proporții deosebit de mari, în valoare de circa 12 milioane de dolari SUA, echivalentul a 124 de milioane de lei, mijloace bănești ce ar fi fost transferate ulterior pe conturile unor companii off-shore. Totodată, majorarea tarifelor ar fi fost suportate și de consumatori, mai spun oamenii legii.

Fostul președinte Igor Dodon nu-și recunoaște vina, neagă că ar fi semnat un asemenea act și că ar fi prejudiciat bugetul de stat.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG